• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень зарубіжної літератури та іноземних мов

Тиждень зарубіжної літератури та іноземних мов

2019-05-24

/Files/images/IMG_20170224_172513.jpg

Відповідно до річного плану роботи школи на 2018/19 н.р. , з метою вияву рівня ерудиції, активності, самостійності та творчого потенціалу, підвищення інтересу до вивчення зарубіжної літератури та іноземних мов у школі з 13 по 18 травня 2019 року був проведений Тиждень зарубіжної літератури.

Учитель зарубіжної літератури Кулюк Інна Іванівна та англійської мови Хроніна Людмила Валеріївна, з метою виховати повагу до літературних та культурних традицій народів світу; навчити самостійно аналізувати текст, працювати з додатковою літературою; висловлювати та відстоювати власну думку; формувати естетичні смаки, спланували ряд заходів, в яких брали участь учні 4-9 класів.

Тиждень був чітко спланований.

Літературні теми Тижня зарубіжної літератури та іноземних мов висвітлювалися у виставці книг, на уроках та позаурочних заходах.

Упродовж Тижня гостями наших зах/Files/images/20180518_145034.jpg/Files/images/IMG_20170224_172513.jpgодів були казкові та літературні персонажі. У понеділок всі учні мали можливість ознайомитися із планом проведення Тижня зарубіжної літератури. Кожну перерву протягом першого дня учні виконували завдання квесту , насолоджувалися переглядом улюблених мультфільмів на казки відомих світових казкарів. У вівторок учні 5- 9 класів звершили уявну подорож на «Острівець Мудрості», станція «Мудрість». Всі учні мали можливість показати свої знання з розділу літератури Фольклор. У середу була проведена вікторина «Казка йде у гості» між учнями 5 – 8 класів. На основі проведеної вікторини учасники показали на скільки добре вони знають казки. А також учні 4 – 8 класів взяли активну участь у конкурсі малюнків, діти мали можливість представити свій улюблений літературний твір у своїх роботах. Учні-старшокласники за допомогою стінгазет ознайомили школярів із цікавими фактами життя письменників. У четвер виготовляли газети на фотоквест. У п'ятницю і суюоту поїхали на екскурсію мальовничим Закарпатським краєм.

Беручи участь у вищеназваних заходах, школярі проявили власні творчі здібності: читали поетичні та прозові твори світової літератури рідною мовою та мовою оригіналу; виявляли акторську майстерність; писали власні поетичні та прозові твори; розвивали навички образотворчого мистецтва (малювали ілюстрації до твору, портрети літературних героїв); розвивали логічне мислення (складали кросворди, ребуси за темою).

Найактивніші учасники Тижня зарубіжної літератури були відзначені та нагороджені грамотами.

Кiлькiсть переглядiв: 318

Коментарi