• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 16 квітня у ЗОШ І-ІІ ст. с. Носачевичі пройшов День ЦЗ

16 квітня у ЗОШ І-ІІ ст. с. Носачевичі пройшов День ЦЗ

2015-04-16

Правила підбору протигаза. Складання, перевірка справності, герметичності. Одягання протигаза

16 квітня у ЗОШ І-ІІ ст. с. Носачевичі пройшов День ЦЗ

Погоджено: Затверджую:

Директор школи:

Корнійчук Л.П.

План проведення

Дня цивільного захисту

в ЗОШ І-ІІ ст. с.Носачевичі на 2014 – 2015 н.р.

1. Загальношкільна лінійка. «ЦЗ – складова частина системи державних оборонних заходів, які проводяться як в мирний, так і в воєнний час». Дії під час артобстрілу. Загроза тероризму. 8.30 – 9.00 НШЦЗ Кулюк І.І.
2. Урок класного керівника ***Дії населення в надзвичайних ситуаціях у мирний час. 1, кл. ***Аварії, катастрофи, стихійні лиха. 2, 3 кл. ***- Забруднення навколишнього середовища та його вплив на безпеку людини ( 4 кл.); ***Гігієна харчування. Роль окремих видів продуктів харчування у зниженні вмісту радіонуклідів в організмі. Вітаміни як засіб підвищення стійкості організму до дії радіації, профілактики захворювань. 5, 6 кл. *** Зовнішнє та внутрішнє опромінення. Потрапляння радіонуклідів до організму, у кров, органи, тканини. Накопичення та виведення радіонуклідів. 7, 8 кл. *** Концепція і правовий режим проживання та діяльності населення на територіях України, які зазнали радіоактивного забруднення. 9 кл. 9.10-9.55 Ткачук З.С. Смидюк Л.Є. Джусь Н.І. Сидорук С.Л., Ковальчук А.В. Лучинець Р.В., Черняк Г.А. Сисько В.М.
3. Практичні заняття *** Засоби індивідуального захисту. Виготовлення та надівання марлевих пов’язок. 1-4 кл. *** Правила підбору протигаза. Складання, перевірка справності, герметичності. Одягання протигаза на потерпілого. 5 – 7 кл. ***Перша медична допомога у разі поранень. Накладання первинних стерильних пов'язок, джгута і закрутки. 8 – 9 кл. *** Перша медична допомого у разі опіків, переломів, нещасних випадків. 8 – 9 кл. 10.10 10.40 Класоводи 1 – 4 кл. Черняк Г.А., Шелест П.П. Ковальчук А.В. Сидорук С.Л. Сидорук С.Л.
4. Проведення вікторини з курсів «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях» 1 – 9 кл. „ЩОБ У РАДОСТІ ЗРОСТАТИ, ЛИХА СЛІД НЕ ДОПУСКАТИ”. «Багато знати – вміло діяти» 11.10 11.40 Джусь Н.І., Сидорук С.Л.
5. Проведення комбінованих естафет з елементами виконання нормативів, контрольних завдань програми «Цивільний захист» 2 – 9 кл. 11.50 12.35 Шелест П.П., класоводи 1 – 4 кл., класні керівники
6. Організація у шкільній бібліотеці виставки книжок, брошур, альбомів з тематики «Цивільний захист», «Надзвичайні ситуації», «Знай і вмій», «Людина в екстремальних ситуаціях», «Природа і людина». Лучинець Р.В.
7. Виставка малюнків, плакатів, стіннівок, фотогазет на тему: «Захист людини у надзвичайних ситуаціях», «Збережемо навколишній світ». Ковальчук І.В.
8. Оповіщення по ввідній дзвінковою сигналізацією школи та евакуація усього колективу школи згідно загрози. 12.45 13.15
9. Збір педагогічного складу і учнів для підбиття підсумків Дня ЦЗ. 13.25
10. Оголошення наказу директора – начальника ЦЗ школи про підсумки Дня ЦЗ. 14.00

Начальник штабу ЦЗ школи: Кулюк І.І.

Кiлькiсть переглядiв: 307

Коментарi