День Соборності

2023-01-23

/Files/images/20190122_102223.jpg

На виконання листа Гуманітарного відділу Рожищенської міської Ради від 23.01.2023 року № 74/01-10/2-23 «Щодо проведення виховних годин до Дня Соборності України» та згідно річного плану роботи гімназії, з нагоди Дня Соборності України та виховання у школярів почуття патріотизму і гордості за свою державу у закладі були проведені тематичні заходи.

День 22 січня був доволі насиченим. На великій перерві відбулася акція «Тільки в єдності наша сила». Учні створили «Живий ланцюг єднання», тримаючи в руках плакати з назвами міст України. Потім всі разом заспівали державний гімн України.

Учнівське самоврядування школи «Цікавість» провели інформаційну хвилинку «22 січня – День Соборності України», яка покликана була поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України та свободи, виховувати патріотичні почуття. Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих випускників гімназії Шевчука Олександра, Демчука Сергія, Повшука Юрія, Симінського Святослава.

В поетичному флешмобі «Я люблю Україну» взяли участь учні 5, 7 класів. Учні 5 класу декламували вірші про Україну, а семикласники писали, що значить для них Україна.

Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

В гімназії були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності», "Рідний край, де ми живем, Україною зовем" , «Як я знаю Україну?», «З Україною в серці», «Ми – українці», «День Соборності України», вікторина "Історія української державності" , виставка-конкурс учнівських малюнків "Ми живемо в Україні" серед учнів 1-9 класів. Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

Класні керівники підійшли до проведення заходів креативно і творчо. Учні не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь: читали вірші, створювали кола єднання, серце єдності, виготовляли проекти про Україну.

Проведені заходи, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi