• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам'яті та примирення. День перемоги

День пам'яті та примирення. День перемоги

2021-05-09

/Files/images/20180508_100910.jpg

/Files/images/перемога.jpg

Як тільки вберуться у білі квіти сади навесні, а в повітрі розіллється аромат, в бузкових та жасминових кущах заллються піснями солов'ї, а вся земля випромінює радість і щастя, нестриману жагу до життя, 8 та 9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Солдатський подвиг в роки Другої світової війни в пам'яті поколінь буде жити вічно. Пам'ять про минуле - це той голос історії, який ми повинні слухати щодня для усіх поколінь, як голос правди про Другу світову війну, про страшну катастрофу XX століття. Вона стала найбільш кривавою в історії людства. Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом.
Для учнів були проведені уроки-пам'яті "Мужність і відвага крізь покоління", майстер-клас та флешмоб "Мак пам'яті", покладання квітів до Обеліска Слави та могили Невідомого солдата. Згадали, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Згадали тих, хто захищав нашу землю, тих борців, які воювали заради звільнення українських територій від загарбників, та увічнили пам'ять про загиблих воїнів і жертв війни. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться. День пам'яті та примирення - це не тріумф переможців над переможеними, а застереження, що не варто розв'язувати міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією чи анексією.
8 та 9 травня - не лише спогади про історичні події, а й щорічне нагадування про те, яку ціну має свобода та наскільки вона життєво необхідна!
ПАМ'ЯТАЄМО...
І живуть у пам'яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко
Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi